Saturday, August 3, 2013

Crunchy Almond Caramel


Recipe was inspired from: Azlitamasammanis 

Ingredients:
2 cups almond flakes
2 cups florentine mix
1 cup pumpkin seeds
1/6 cup black sesame ( i didn't put this)

Directions:
1) Combine all ingredients together in a bowl 
2) Pour in a baking pan prepared with parchment sheet
3) Bake for 10 minutes with 160 degree Celsius
4) Once done, take out from the oven and cut it based on shape that you like

Translated to Malay;
Resepi telah diolah dari :Azlitamasammanis  

Bahan-bahan:
2 cawan serpih almond
2 cawan campuran florentine
1 cawan biji labu
1/6 cawan bijan hitam (saya tak letak)

Cara-cara:
1) Gaul semua bahan dalam bekas
2) Tuang ke dalam dulang pembakar yang telah di alas kertas pembakar
3) Bakar selama 10 minit dengan kepanasan 160 Celsius
4) Setelah masak, keluarkan dari oven dan potong mengikut bentuk dikehendaki

2 comments:

Payid Aishah Aziz said...

Hi, awak, almond ngan kuaci tu xpyh bakar dulu ke?

iza said...

Tak perlu.. Sebab nanti akan bakar jugak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...